2020 års lopp blir av!

Göteborg Trailrun uttökas till en hel löparhelg!

Uppdaterad 2020-08-24

Nu har vi äntligen ett besked! Det blir ett lopp! Ni kommer få möjligheten att uppleva våra fantastiska banor, den underbara naturen och känna tävlingskänslan med nummerlappen på bröstet!

Göteborg Trailrun utökas till en hel lopphelg, från enbart tävlingsdag lördag till en hel helg. Varmt välkommen att tävla med oss lördag och söndag 12-13 september!

Loppet kommer också självklart att justeras pga följdeffekterna av den pågående Coronapandemin. Restriktionerna som gäller är max 50 personer på banan samtidigt. Detta innebär att vi måste göra startgrupper med 50 löpare per startgrupp, där också första startgrupp måste gå i mål innan nästa startgrupp kan starta. För att då lösa denna logistik och att så många löpare som möjligt skall kunna delta är vi tvungna att skjuta fram 44km loppet till 2021. Det innebär att vi kommer att ha två startgrupper för 9 km och 22 km banorna (fyra sammanlagt). De löpare som är anmälda till Göteborg Trailrun 44km får automatisk startplats till Göteborg Trailrun 22km 2020 eller möjlighet att flytta sin startplats till 2021 års lopp. Vill du flytta till 2021 så kontaktar du oss innan den 27/8.

Information för anmälda före 20200821

För att anmäla sig till startgrupperna får du en kod som du använder för att lägga in din anmälan. Denna kod får du skickad till dig via den mailadress du angivit vid anmälan. Viktigt att du här uppskattar ungefär vilken tid det kommer ta för dig att klara banan så att du hamnar i rätt grupp efter din fart. Du kan välja att springa antingen på lördag eller söndagen. Obs! Du bör göra ditt val senast 27 augusti 08.00 för att säkerställa att du får springa på lördagens tävlingsdag. Den 27 augusti 09.00 släpper vi övriga platser till helgens lopp.

Två startgrupper per distans.

Startgrupper lördag 12/9

 • Startgrupp 1 22km – start 07.00 och senast målgång kl.10.00.
 • Startgrupp 2 22km – start 10.15 och målgång senast kl.14.15.
 • Startgrupp 1 9km – start 15.00 och målgång senast 16:30
 • Startgrupp 2 9km – start 16.45 och målgång senast 19:00 
 • 44 km loppet flyttas till 2021.

Startgrupper söndag 13/9 (anmälan öppnar 27/8)

 • Startgrupp 1 22km – start 07.00 och senast målgång kl.10.00.
 • Startgrupp 2 22km – start 10.15 och målgång senast kl.14.15.
 • Startgrupp 1 9km – start 15.00 och målgång senast 16:30
 • Startgrupp 2 9km – start 16.45 och målgång senast 19:00

 

ANMÄL DIG HÄR >>

Följande åtgärder har vi tagit för att skapa ett så Corona-anpassat event som möjligt.

 • Separerat start/målområde – all info om detta när vi närmar oss loppdagen.
 • Startgrupper med 50 löpare i varje. Dessa får endast befinna sig i startområdet 20 min innan start. Det finns gott om uppvärmningsutrymme i området.
 • Samma sak gäller i målområdet. Här blir vi tvungna att uppmana er löpare att avlägsna er så fort som möjligt. Dessvärre har vi ingen möjlighet att låta er hänga kvar och njuta av er bedrift som vi i vanliga fall hade älskat!
 • Nummerlappar kommer att kunna hämtas på utvalda tider för varje startgrupp.
  (Mer information kommer i lopp-pm när vi närmar oss loppet.)

Utöver detta uppmanas ni löpare att följa Folkhälsomyndigheternas råd och restriktioner. Känner du dig krasslig, sjuk eller uppvisar symptom skall du ej delta.

Det viktigaste som gäller att vi nu fortsätter ta hand om varandra, håller avstånd och förhindrar smittspridning!

För frågor hör av er till info@teamnordictrail.se

INFORMATION UTIFRÅN CORONAVIRUSET OCH DESS PÅVERKAN PÅ Göteborg Trailrun

Uppdaterad 2020-03-18

Hej! Vi förstår att många av er som är anmälda till Göteborg Trailrun eller som funderar på att anmäla er har funderingar och frågor utifrån den extraordinära situation som nu stora delar av världen befinner sig i. Det har vi också. Vi är precis som alla andra rädda för den inverkan Corona har på samhället, ekonomi och människors hälsa. Göteborg Trailrun och arrangerande Team Nordic Trail är en liten organisation och idag känner vi såklart även en oro kring hur vår organisation och sensommarens tävling kan komma att påverkas. 

Vi bevakar ständigt utvecklingen och anpassar vår planering och verksamhet utifrån myndigheters råd och riktlinjer samt Regeringens beslut. Om riktlinjer ändras eller nya beslut tas så uppdaterar vi löpande vår policy och våra planer nedan.

Status och riktlinjer 2020-03-18

Våra tävlingar lördag 12 september

Då våra tävlingar äger rum om cirka 6 månader så utgår vi i dagsläget från att kunna genomföra dem som planerat. Vi kommer att avvakta utvecklingen och riktlinjer ytterligare innan vi eventuellt tar beslut kring förändringar, begränsningar eller i värsta fall att flytta något event framåt i tiden. Vi är fullt medvetna om att flera större arrangemang, som t ex Göteborgsvarvet som skulle ägt rum i maj 2020, redan har valt att ställa in/flytta sina tävlingar. Våra tävlingar har dock betydligt färre deltagare, andra tävlingsupplägg och är organiserade på annorlunda sätt. Därför har vi har kortare ledtider i planering och större möjlighet till flexibilitet för att kunna förändra evenemanget under våren/sommaren. Utifrån det väljer vi att just nu att avvakta med förhoppningen om att ändå kunna arrangera tävlingarna fullt ut, i ett lite annorlunda format eller vid ett senare tillfälle under året. Så snart vi har någon ny information att dela med er så uppdaterar vi här på hemsidan, i våra sociala medier samt även via e-post om vi beslutar om några större förändringar av arrangemanget.

Utifrån ovanstående så är det i dagsläget våra normala villkor som gäller, dvs att det är möjligt att byta distans och att göra namnbyte men att ingen återbetalning görs vid avanmälan.

Våra provlöpningar 28 mars och 25 april.

11 mars togs beslut om att tillsvidare förbjuda allmänna sammankomster och evenemang med fler än 500 personer. Våra provlöpningar kommer ha deltagarantal långt under denna gräns (uppskattningsvis 50-100 personer). Våra event sker dessutom utomhus där deltagarna inte har kroppskontakt, inte kommer i kontakt med samma ytor (t ex toaletter, handtag osv) och inte befinner sig nära inpå varandra på en mindre yta. Utifrån detta kommer vi tills vidare att genomföra alla provlöpningar som planerat om inte situationen förändras. För att minimera risken för eventuell smittspridning så mycket som det bara går gör vi dock några mindre justeringar och har satt några riktlinjer som vi vill att alla ledare och deltagare följer:

 • Vi undviker kroppskontakt och håller någon meters avstånd till varandra innan, under och efter löpningen.
 • Vi undviker kroppskontakt i form av high-fives, handskakningar och kramar innan, under och efter löpningen.
 • Vi samlas och avslutar utomhus. Se till att gå på toaletten och fylla på vatten innan du kommer till samlingen – inga deltagare kommer ha tillträde till våra lokaler vid samlingsplatsen.
 • Kom inte till provlöpningarna om:
  • Du är sjuk, har varit sjuk nyligen eller någon i din närhet är sjuk.
  • Du eller någon i din närhet nyligen varit i ett högriskområde
Göteborg Trailrun 2020 was last modified: oktober 23rd, 2020 by gbgtrailrun