22 km - en härlig utmaning!

DISTANS

22 KM

HÖJDMETER

800 m 

VÄTSKESTATIONER

5

OBS! NY STARTTID

11.30

% NATUR

95

STARTAVGIFT

645 SEK

Välkommen till Göteborg Trailrun 22km 7 September 2024.

En härlig utmaning! 

Vår halvmara distans, vår populäraste distans. Spring över stock och sten genom trollskog och magiska sjöar. En mäktig utmaning för både den vane och ovane löparen. Har du aldrig sprungit så långt innan eller ”bara” sprungit asfaltsvarianter? Se det då som en spännande utmaning och ett äventyr att på smala undangömda stigar, i lummig skog och på spår springa längre än du gjort någon gång förut eller anta en tuff utmaning på varierande stigar både uppför och utför.   

Väl i mål väntar segerns sötma och du kan pusta ut och njuta av din bedrift. Här får du en snygg medalj som visar att du klarat utmaningen och sedan är det dags för Afterrun med god mat tillsammans med alla andra löpare. 

BANAN

Banan är varierande och du kommer att springa på tekniska och äventyrliga stigar blandat med mer lättlöpta partier. Banan startar i det gamla militärområdet Kviberg, där hundratals soldater exercerat innan dig. Snabbt tar du dig från startområdet in i skogen, ut på lättlöpta stigar och äventyret kan börja. Den första kraftansträngningen blir att klara av den branta Krutbacken. Väl här får du testa dina krafter, för att sedan fortsätta vidare mot det vackra Bergsjön, där du passerar smala och tekniska stigar och en trappa som tar dig upp mot det stilla blå vattnet.

Du fortsätter sedan in i skogen på smala tekniska stigar med kluriga rötter. Du passerar den mysiga Fjällbo-dammen där näckrosen växer vilt , fortsätter ut i terrängen och snart, snart lämnar du stadens brus och kommer ut i den vilda skogen. Du springer upp i en vildmarksallé med vildvuxna träd som leder dig upp mot den gröna mjuka mossan, blåbärsriset och om du har tur en och annan kantarell. Här springer du på undangömda stigar och igenom Ronja Rövardotter-skog. 

Vidare ut mot en äventyrlig bergskam med branta djupa stup på sidan. 

Du svänger sedan runt det mörka Surktjärn och uppför en ås som du springer över i en härlig serpentinbacke. Vidare in i ett parti med tekniska stigar, då du nu lämnar de snabba upptrampande stigarna till ett parti som bitvis är obanat. Efter detta parti kommer du in igen på 9 km banan och avslutningen upp på de höga topparna av Utby bergen. Här kommer du att se målet och berömda sevärdheter som Brudarebacken, Älvsborgsbron, Liseberg och Läppstiftet.  

Dags att lägga in spurten och väl i mål att njuta av Afterrun och din grymma bedrift. 

BANANS HÖJDKURVA

VAD INGÅR?

 • En härlig utmaning på en spännande bana.

 • En unik medalj till alla deltagare som tar sig i mål.

 • Flera välfyllda vätskestationer.

 • Mellantider och livetider med live tracking.

 • Mat efter målgång.

 • Provlöpning och inspiration inför loppet.

START/MÅL

Start och mål sker för alla Göteborgs Trailruns lopp i Kvibergs Park. Hitta till Kviberg>>

VÄTSKE- OCH ENERGISTATIONER

5 vätskestationer:
1. ca 4 km Bergsjövallen
2. ca 8 km Ögärdesvägen
3. ca 11 km Äspereds Skogsväg
4. ca 17 km Ögärdesvägen
5. ca 21 km Bergsjövägen

Våra vätskestationer är fyllda med b.la. vatten, energidryck med citronsmak från Umara och annat smått och gott. 

AFTER RUN

I mål väntar en riktigt go Afterrun och härligt häng. Här kommer du att kunna få smaka på riktigt god och fantastisk närproducerad mat lagad av våra trailkockar.

Göteborg Trailrun T-shirt

Vi är glada över att välkomna YMR Track Club som vår nya partner till Göteborg Trailrun. YMR Track Club, grundat av den tidigare svenske olympiern Peter Häggström Lindecrantz, är ett varumärke som delar vår passion för att skydda miljön som vi så älskar att springa i. Engagerade i att göra hållbara premiumplagg som håller, alla deras tyger är stickade och vävda i Sjuhäradsdistriktet i Sverige med sömnad i närheten.

Genom att arbeta på detta sätt kan YMR Track Club göra mindre initiala kollektioner, skala upp först när de ser efterfrågan, vilket bidrar till att minska risken för överproduktion, ett av de största miljöproblemen i modebranschen. Tröjan är 95 % av polyester från återvunna PET-flaskor och har 5 % elastan för att skapa en bra stretch och passform.

Tygerna är specifikt framtagna för löpning i vårt nordiska klimat och har en skön känsla mot kroppen. T-shirten för kille är något rymligare och längre i sin passform är t-shirten för tjej som är någon smalare och kortare. För tjej finns t-shirten i storlekarna XS-L och för kille i S-XL.

Beställ din T-shirt genom att surfa in på Team Nordic Trails webshop (klicka här >>)

Göteborg Trailrun 22 km sammanfattat

 • Start/mål vid eventområdet i Kviberg Park

 • Start kl.11.30 

 • Höjdmeter 800

 • Banunderlag 5% asfalt, 5% grus och 90% stig.

 • 5 Vätske/Energistationer

GPX-fil 

På knappen här under du en GPX-fil för 22km banan. Oservera att detta inte är den slutgiltiga bansträckningen utan den kan komma och förändras inför loppet. All provlöpning sker på egen risk. Lycka till!

Nu kör vi! 
Vi ses den 7 september 2024 – blir en fantastisk dag! 
mellanbanan was last modified: maj 14th, 2024 by gbgtrailrun