45 km - vår stora utmaning!

DATUM

 7 september 2024

DISTANS

45 km

STARTTID

10.00

STARTAVGIFT

845 SEK 

HÖJDMETER

ca 1300 m 

MAXTID

9 h

% NATUR

95

VÄTSKESTATIONER

7

Välkommen till Göteborg Trailrun 45 km 7 september 2024! 

Stora utmaningen!

En bana på böljande stigar med varierat underlag med allt från mjuka barrstigar till snabba bergshällar. Tekniska stigar med rötter och stenar blandas med lättlöpta stigar där du kan slappna av och trycka på. En utmaning för den erfarne ultralöparen och för den som vill prova på att springa distansen för första gången. Några av er kommer att satsa på en särskild tid samtidigt som det för många istället handlar om att ta sig till målet, oavsett sluttiden. 

Ett riktigt trailmaraton, nästan som i fjällen men på västkusten och nära stan.

Väl i mål väntar segerns sötma och du kan pusta ut och njuta av din bedrift. Här får du en snygg medalj som visar att du klarat utmaningen och sedan är det dags för After Run med god mat tillsammans med alla andra löpare. 

BANAN

Banan är varierande och du kommer att springa på tekniska och äventyrliga stigar blandat med mer lättlöpta partier. Banan startar i det gamla militärområdet Kviberg, här har hundratals soldater exercerat innan dig. Snabbt tar du dig från startområdet in i skogen, ut på lättlöpta stigar och äventyret kan börja. Den första kraftansträngningen blir att klara av den branta Krutbacken. Väl här får du testa dina krafter, för att sedan fortsätta vidare mot det vackra Bergsjön, där du passerar smala och tekniska stigar och en trappa som tar dig upp mot det stilla blå vattnet.

Du fortsätter sedan in i skogen på smala tekniska stigar med kluriga rötter. Du passerar den mysiga Fjällbodammen där näckrosen växer vilt , fortsätter ut i terrängen och snart, snart lämnar du stadens brus och kommer ut i den vilda skogen. Du springer upp i en vildmarksallé med vildvuxna träd som leder dig upp mot den gröna mjuka mossan, blåbärsriset och om du har tur en och annan kantarell. Här springer du på undangömda stigar och igenom Ronja Rövardotter-skog. 

Vidare ut mot en äventyrlig bergskam med branta djupa stup på sidan. Stanna upp och njut av utsikten eller fortsätt kämpa på stigarna som tar dig ut i vildmarken. Du kommer att springa på smala böljande stigar och ut på bergshällar förbi fyra mindre sjöar. 

Efter ytterligare någon kilometer kommer du in på den berömda leden, Bohusleden. Här blir stigen lättlöpt och du kommer nu springa in i en annan kommun, Partille. Väl i Partille kommer du att närma dig Paradiset. Ett riktigt trailparadis, perfekt för underbar traillöpning. Långa härliga backar, både uppför och utför blandas. Vissa av backarna är branta och några är relativt lättlöpta. Du kommer att springa på barrklädda mjuka stigar men också över bergshällar, känslan av fjällen gör sig påmind. Alla backar i Paradiset har det gemensamt att de är alldeles underbara. Tacken för att ha besegrat backarna får du i den fantastiska utsikten över Säveån-dalen och Partille området. 

Efter Paradiset återförenas du sedan med mellanbanan vid det mörka Surketjärnet.  Du svänger runt tjärnet och uppför en ås där du springer upp i en härlig serpentinbacke. Vidare in i ett parti med tekniska stigar, då du nu lämnar de snabba upptrampande stigarna till ett parti som bitvis är obanat. Efter detta parti kommer du återigen in i Göteborg och även in på 9 km banan och avslutningen upp på de höga topparna av Utby bergen. Här kommer du att se målet och berömda sevärdheter som Brudarebacken, Älvsborgsbron, Liseberg och Läppstiftet.  

Dags att lägga in spurten och väl i mål att njuta av Afterrun och din grymma bedrift. 

* Banan är preliminär och kan komma att ändras
* Länk till kartan och GPX >> 

BANANS HÖJDKURVA

VAD INGÅR?

  • En härlig utmaning på en spännande bana.

  • En unik medalj till alla deltagare som tar sig i mål.

  • Flera välfyllda vätskestationer 

  • Priser lottas ut under tävlingsdagen bland alla deltagare.

  • Mellantider och livetider med live tracking.

  • Mat efter målgång.

  • Provlöpningar och inspiration inför loppet.

START/MÅL

Start och mål sker för alla Göteborgs Trailruns lopp i Kvibergs Park. Hitta till Kviberg>>

VÄTSKE OCH ENERGISTATIONER

7 vätskestationer.

Våra vätskestationer är fyllda med b.la. vatten, energidryck med smak av citron från Umara, och annat smått och gott. 

1. Bergsjövallen ca 4 km 
2. Ögärdesvägen ca 8 km 
3. Äsperedsvägen ca 11 km 
4. Lilla Tulteredsvägen ca 21 km 
5. Paradiset ca 29 km 
6. Ögärdesvägen ca 38 km 
7. Bergsjövallen ca 42 km

AFTER RUN

I mål väntar en riktigt go After Run och härligt häng. Här kommer du att kunna få smaka på riktigt god och fantastisk närproducerad mat lagad av våra trailkockar.

Göteborg Trailrun T-shirt

Vi är glada över att välkomna YMR Track Club som vår nya partner till Göteborg Trailrun. YMR Track Club, grundat av den tidigare svenske olympiern Peter Häggström Lindecrantz, är ett varumärke som delar vår passion för att skydda miljön som vi så älskar att springa i. Engagerade i att göra hållbara premiumplagg som håller, alla deras tyger är stickade och vävda i Sjuhäradsdistriktet i Sverige med sömnad i närheten.

Genom att arbeta på detta sätt kan YMR Track Club göra mindre initiala kollektioner, skala upp först när de ser efterfrågan, vilket bidrar till att minska risken för överproduktion, ett av de största miljöproblemen i modebranschen. Tröjan är 95 % av polyester från återvunna PET-flaskor och har 5 % elastan för att skapa en bra stretch och passform.

Tygerna är specifikt framtagna för löpning i vårt nordiska klimat och har en skön känsla mot kroppen. T-shirten för kille är något rymligare och längre i sin passform är t-shirten för tjej som är någon smalare och kortare. För tjej finns t-shirten i storlekarna XS-L och för kille i S-XL.

Beställ din T-shirt genom att surfa in på Team Nordic Trails webshop (klicka här >>)

Göteborg Trailrun 45 km sammanfattat

Nu kör vi!

Vi ses den 7 september 2024 - blir en fantastisk dag! 

långabanan was last modified: februari 7th, 2024 by gbgtrailrun