44 km - vår stora utmaning!

DATUM

 September 2021

DISTANS

44 km

STARTTID

10.00

STARTAVGIFT

895 SEK 

HÖJDMETER

1500 m 

MAXTID

9 h

% NATUR

95

VÄTSKESTATIONER

7

På grund av följdeffekterna av den pågående Coronapandemin skjuter vi fram 44km loppet till 2021.
Välkommen till Göteborg Trailrun 44 km – September 2021 – anmälan öppnar i höst.
Stora utmaningen!
En bana på böljande stigar med varierat underlag med allt från mjuka barrstigar till snabba bergshällar. Tekniska stigar med rötter och stenar blandas med lättlöpta stigar där du kan slappna av och trycka på. En utmaning för den erfarne ultralöparen och för den som vill prova på att springa distansen för första gången. Några av er kommer att satsa på en särskild tid samtidigt som det för många istället handlar om att ta sig till målet, oavsett sluttiden. 
Ett riktigt trailmaraton, nästan som i fjällen men på västkusten och nära stan.
Väl i mål väntar segerns sötma och du kan pusta ut och njuta av din bedrift. Här får du en snygg medalj som visar att du klarat utmaningen och sedan är det dags för AfterRun med god mat tillsammans med alla andra löpare. 

Banan

Banan är varierande och du kommer att springa på tekniska och äventyrliga stigar blandat med mer lättlöpta partier. Banan startar i det gamla militärområdet Kviberg, här har hundratals soldater exercerat innan dig. Snabbt tar du dig från startområdet in i skogen, ut på lättlöpta stigar och äventyret kan börja. Den första kraftansträngningen blir att klara av den branta Krutbacken. Väl här får du testa dina krafter, för att sedan fortsätta vidare mot det vackra Bergsjön, där du passerar smala och tekniska stigar och en trappa som tar dig upp mot det stilla blå vattnet.
Du fortsätter sedan in i skogen på smala tekniska stigar med kluriga rötter. Du passerar den mysiga Fjällbodammen där näckrosen växer vilt , fortsätter ut i terrängen och snart, snart lämnar du stadens brus och kommer ut i den vilda skogen. Du springer upp i en vildmarksallé med vildvuxna träd som leder dig upp mot den gröna mjuka mossan, blåbärsriset och om du har tur en och annan kantarell. Här springer du på undangömda stigar och igenom Ronja Rövardotter-skog. 
Vidare ut mot en äventyrlig bergskam med branta djupa stup på sidan. Stanna upp och njut av utsikten eller fortsätt kämpa på stigarna som tar dig ut i vildmarken. Du kommer att springa på smala böljande stigar och ut på bergshällar förbi fyra mindre sjöar. 
Efter ytterligare någon kilometer kommer du in på den berömda leden, Bohusleden. Här blir stigen lättlöpt och du kommer nu springa in i en annan kommun, Partille. Väl i Partille kommer du att närma dig Paradiset. Ett riktigt trailparadis, perfekt för underbar traillöpning. Långa härliga backar, både uppför och utför blandas. Vissa av backarna är branta och några är relativt lättlöpta. Du kommer att springa på barrklädda mjuka stigar men också över bergshällar, känslan av fjällen gör sig påmind. Alla backar i Paradiset har det gemensamt att de är alldeles underbara. Tacken för att ha besegrat backarna får du i den fantastiska utsikten över Säveån-dalen och Partille området. 
Efter Paradiset återförenas du sedan med mellanbanan vid det mörka Surketjärnet.  Du svänger runt tjärnet och uppför en ås där du springer upp i en härlig serpentinbacke. Vidare in i ett parti med tekniska stigar, då du nu lämnar de snabba upptrampande stigarna till ett parti som bitvis är obanat. Efter detta parti kommer du återigen in i Göteborg och även in på 9 km banan och avslutningen upp på de höga topparna av Utby bergen. Här kommer du att se målet och berömda sevärdheter som Brudarebacken, Älvsborgsbron, Liseberg och Läppstiftet.  
Dags att lägga in spurten och väl i mål att njuta av Afterrun och din grymma bedrift. 

BANANS HÖJDKURVA

VAD INGÅR?

 • En härlig utmaning på en spännande bana.
 • En unik medalj till alla deltagare som tar sig i mål.
 • Flera välfyllda vätskestationer 
 • Priser lottas ut under tävlingsdagen bland alla deltagare.
 • Mellantider och livetider med live tracking.
 • Mat efter målgång.
 • Finisherprodukt till alla löpare.
 • Provlöpningar och inspiration inför loppet.

START/MÅL

Start och mål sker för alla Göteborgs Trailruns lopp i Kvibergs Park. Hitta till Kviberg>>
Vi uppmuntrar våra deltagare att ta kollektivtrafiken till start och målområdet. Det finns möjlighet att ta både buss och spårvagn till området. Bilparkering finns i området mot avgift.
 • Spårvagn 7 och 11 till hållplats Kviberg. Promenera 10 min till eventområdet.
 • Buss 58 till hållplats Kvibergsskolan. Promera 10 min till eventområdet.
Surfa in på Västtrafiks hemsida för mer information om kollektivtrafiken.

VÄTSKE OCH ENERGISTATIONER

7 vätskestationer.
Våra vätskestationer är fyllda med b.la. vatten, energidryck och annat smått och gott. 

AFTER RUN

I mål väntar en riktigt go Afterrun och härligt häng. Här kommer du att kunna få smaka på riktigt god och fantastisk närproducerad mat lagad av våra trailkockar.

Göteborg Trailrun 44km sammanfattat

 • Start/mål vid eventområdet i Kviberg 
 • Start kl.10.00
 • Höjdmeter 1500
 • Banunderlag 5% asfalt, 5% grus och 90% stig.
 • 7 Vätske/Energistationer

TÄVLINGSINFORMATION OCH PROGRAM

Mer detaljerad tävlingsinformation och program för tävlingsdagen publiceras på vår hemsida under sommaren 2020 och skickas ut via e-mail till alla anmälda cirka två veckor före tävlingen.

ANMÄLNINGSAVGIFT

Sista anmälningsdag är 9 september 2020 men anmäl dig redan idag för vårt lägsta pris och säkra din plats!
795 SEK – 2019-10-12 – 2019-11-30 
845 SEK – 2019-12-01 – 2020-03-31
895 SEK – 2020-04-01 – 2020-06-30
945 SEK  – 2020-07-01-2020-08-31
995 SEK – 2020-08-31-2020-09-09

ANMÄLNINGSVILLKOR

 • Vi tar endast emot individuell anmälan vilken görs via vår partner Race.se
 • Anmälan är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte.
 • Anmälan gäller endast för kommande tävling och kan inte flyttas till nästkommande år.
 • Namnändring kan göras till och med 31 augusti 2020 mot en administrativ avgift om 200 kr.
 • Deltagande i Göteborg Trailrun sker på egen risk.

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING

Starklar är en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring som vi rekommenderar. Göteborg Trail Run ansvarar dock ej för försäkringen. Om du har tecknat försäkringen Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang. Läs mer på www.startklar.nu 

OBLIGATORISK UTRUSTNING

Nu kör vi! Anmälan är öppen!
Vi ses i september 2021 – blir en fantastisk dag!