30KM - UNDERBAR TRAIL!

DISTANS

30KM

HÖJDMETER

800 m 

VÄTSKESTATIONER

4

STARTTID

10.30

% NATUR

95

STARTAVGIFT

595 SEK 

VÄLKOMMEN TILL GÖTEBORG TRAILRUN 30KM 9/9 2023!

En tävling för alla! 

Testa dig själv på hur snabbt du kan springa denna böljande bana eller så tar du det lite lugnare och njuter av naturupplevelsen som banan erbjuder. Väl i mål väntar segerns sötma och du kan pusta ut och njuta av din bedrift. Här får du en snygg medalj som visar att du klarat utmaningen och sedan är det dags för After run med god mat tillsammans med alla andra löpare. 

30 km loppet erbjuder en varierad bana som innehåller allt som ett traillopp skall innehålla. Härliga stigar, lummig skog och är ett äventyr! Perfekt för dig som vill springa ett lite längre traillopp! 

Banan

Banan är varierande och du kommer att springa på tekniska och äventyrliga stigar blandat med mer lättlöpta partier. 30 km banan startar vid Angereds kyrka (deltagarna åker gemensam buss från Kviberg.). 

Redan efter några hundra meter är du inne i skogen. Du kommer snabbt in på härliga stigar som en början går på Bohusleden. Snart kommer du också in på 44 km banan som du nu följer till målet i Kviberg.

Den första kraftansträngningen blir att klara av den böljande terrängen. Till en början bjuder banan på några korta men lite branta motlut samtidigt som du springer på bitvis lättlöpt terräng.  

Snart är du inne i Partille och här närmar du dig Paradiset. Ett riktigt trailparadis, perfekt för underbar traillöpning. Långa härliga backar, både uppför och utför blandas. Vissa av backarna är branta och några är relativt lättlöpta. Du kommer att springa på barrklädda mjuka stigar men också över bergshällar, känslan av fjällen gör sig påmind. Alla backar i Paradiset har det gemensamt att de är alldeles underbara. Tacken för att ha besegrat backarna får du i den fantastiska utsikten över Säveån-dalen och Partille området. 

Efter Paradiset kommer du in på 22 km banan vid det mörka Surketjärnet.  Du svänger runt tjärnet och uppför en ås där du springer upp i en härlig serpentinbacke. Vidare in i ett parti med tekniska stigar, då du nu lämnar de snabba upptrampande stigarna till ett parti som bitvis är obanat. Efter detta parti kommer du återigen in i Göteborg och även in på 9 km banan och avslutningen upp på de höga topparna av Utby bergen. Här kommer du att se målet och berömda sevärdheter som Brudarebacken, Älvsborgsbron, Liseberg och Läppstiftet.  

Dags att lägga in spurten och väl i mål att njuta av After run och din grymma bedrift. 

Höjdmetersprofil

Vad ingår?

 • En härlig utmaning på en spännande bana.

 • En unik medalj till alla deltagare som tar sig i mål.

 • 4 vätskestationer

 • Mellantider och livetider med live tracking.

 • After run efter målgång, inkl. mat. 

 • Finisherprodukt till alla löpare.

 • Provlöpning och inspiration inför loppet.

Start/Mål

Start vid Angereds kyrka och du går i mål  i Kvibergs Park. Hitta till Kviberg>>

För 30 km loppet är det obligatorisk samling för deltagarna vid målområdet vid Kviberg Park för att bussas till starten vid Angered Kyrka. 

Vi uppmuntrar våra deltagare att ta kollektivtrafiken till eventområdet. Det finns möjlighet att ta både buss och spårvagn till området. Bilparkering finns i området mot avgift.

 • Spårvagn 7 och 11 till hållplats Kviberg. Promenera 10 min till eventområdet.

 • Buss 58 till hållplats Kvibergsskolan. Promenera 10 min till eventområdet.

Surfa in på Västtrafiks hemsida för mer information om kollektivtrafiken.

Vätske och Energistationer

4 vätskestationer utmed banan.

Våra vätskestationer är fyllda med b.la. vatten, energidryck med smak av citron från Umara och annat smått och gott. 

After Run

I mål väntar en riktigt go Afterrun och härligt häng. Här kommer du att kunna få smaka på riktigt god och fantastisk närproducerad mat lagad av våra trailkockar.

Göteborg Trailrun 30 km sammanfattat

 • Start vid Angereds kyrka.
 • Mål i Kviberg 

 • Start kl.10.30 – preliminär tid

 • Höjdmeter ca 800 

 • Banunderlag 5% asfalt, 10% grus och 85% stig.

 • 4 Vätske/Energistationer

9 september är det dags!

30km was last modified: oktober 20th, 2022 by gbgtrailrun