9KM - EN DISTANS FÖR ALLA!

DISTANS

9KM

HÖJDMETER

300 m 

VÄTSKESTATIONER

2

STARTTID

12.00

% NATUR

95

STARTAVGIFT

445 SEK 

VÄLKOMMEN TILL GÖTEBORG TRAILRUN 9KM 7/9 2024!

En tävling för alla! 

Testa dig själv på hur snabbt du kan springa denna böljande bana eller så tar du det lite lugnare och njuter av naturupplevelsen som banan erbjuder. Väl i mål väntar segerns sötma och du kan pusta ut och njuta av din bedrift. Här får du en snygg medalj som visar att du klarat utmaningen och sedan är det dags för Afterrun med god mat tillsammans med alla andra löpare. 

9km loppet erbjuder en varierad bana som innehåller allt som ett traillopp skall innehålla. Härliga stigar, lummig skog och är ett äventyr! Perfekt för dig som vill springa ditt första traillopp eller vill springa en kortare utmaning.

BANAN

Banan är varierande och du kommer att springa på tekniska och äventyrliga stigar blandat med mer lättlöpta partier. Banan startar i det gamla militärområdet Kviberg.  Snabbt tar du dig från startområdet in i skogen, ut på lättlöpta stigar och äventyret kan börja. Den första kraftansträngningen blir att klara av den branta Krutbacken. 

Väl här får du testa dina krafter, för att sedan fortsätta vidare mot det vackra Bergsjön, där du passerar smala och tekniska stigar och några trappor som tar dig till det stilla blå vattnet.

Genom barrskogen springer du  förbi den vackra sjön och ut mot banans smalaste och tekniska stigar. Böljande terräng blandas med klipphällar uppe på Utbybergen med fantastisk utsikt över Säveå-dalen, Göteborg och målområdet. 

Sedan bär det utför och banans roligaste del, för här kommer du ha möjlighet att prova dina vingar och verkligen trycka på.

Avslutningen mot mål är lättlöpt, svagt utförslut och springs mestadels på gräs, du kommer också att se målet på avstånd. Hit bör du sparat krafter för det är nu spurten måste ske. 

Dags att lägga in spurten och väl i mål att njuta av Afterrun och din grymma bedrift. 

Höjdmetersprofil

Startgrupper

Nytt för 2024 är att vi inför startgrupper för vår 9 km klass. Detta självseedar man på plats genom att starta i den grupp man tycker man  skall starta i. 

Startgrupp 1 kl. 12.00 – för dig som vill slåss om pallplaceringar eller där fokus är på placering i loppet.
Startgrupp 2 kl.12.05 – för dig som vill ta det lite lugnare.
Startgrupp 3 kl.12.10 – för dig som tar det lugnt uppför och utför och där upplevelsen är viktigast. Kanske stannar och tar en selfie på utsikterna i Utby. 

Vad ingår?

  • En härlig utmaning på en spännande bana.

  • En unik medalj till alla deltagare som tar sig i mål.

  • 2 vätskestationer

  • Priser lottas ut under tävlingsdagen bland alla deltagare.

  • Mellantider och livetider med live tracking.

  • Afterrun efter målgång, inkl. mat. 

  • Provlöpning och inspiration inför loppet.

VÄTSKE OCH ENERGISTATIONER

2 vätskestationer vid Bergsjövallen efter ca 4 km och ca 7km . 

Våra vätskestationer är fyllda med b.la. vatten, energidryck från Umara och annat smått och gott. 

AFTER RUN 

I mål väntar en riktigt go Afterrun och härligt häng. Här kommer du att kunna få smaka på riktigt god och fantastisk närproducerad mat lagad av våra trailkockar.

Göteborg Trailrun T-shirt

Vi är glada över att välkomna YMR Track Club som vår nya partner till Göteborg Trailrun. YMR Track Club, grundat av den tidigare svenske olympiern Peter Häggström Lindecrantz, är ett varumärke som delar vår passion för att skydda miljön som vi så älskar att springa i. Engagerade i att göra hållbara premiumplagg som håller, alla deras tyger är stickade och vävda i Sjuhäradsdistriktet i Sverige med sömnad i närheten.

Genom att arbeta på detta sätt kan YMR Track Club göra mindre initiala kollektioner, skala upp först när de ser efterfrågan, vilket bidrar till att minska risken för överproduktion, ett av de största miljöproblemen i modebranschen. Tröjan är 95 % av polyester från återvunna PET-flaskor och har 5 % elastan för att skapa en bra stretch och passform.

Tygerna är specifikt framtagna för löpning i vårt nordiska klimat och har en skön känsla mot kroppen. T-shirten för kille är något rymligare och längre i sin passform är t-shirten för tjej som är någon smalare och kortare. För tjej finns t-shirten i storlekarna XS-L och för kille i S-XL.

Beställ din T-shirt genom att surfa in på Team Nordic Trails webshop (klicka här >>)

GÖTEBORG TRAILRUN 9KM SAMMANFATTAT

GPX-fil 9 km

På knappen här under du en GPX-fil för 9km banan. Observera att detta inte är den slutgiltiga bansträckningen utan den kan komma och förändras inför loppet. All provlöpning sker på egen risk. Lycka till!

Nu kör vi! 

Vi ses den 7 september 2024 – blir en fantastisk dag! 

9km was last modified: maj 14th, 2024 by gbgtrailrun